סיור ברובע היהודי בטבריה

הרובע היהודי בטבריה

הכירו את חידוש הישוב היהודי בעיר טבריה בת ה-2000

סיורים בטבריה

סיור שכולו סיפור. המספר את סיפורה של טבריה הצלבנית. תקופה קצרה שהשאירה בטבריה חותם במבנים ששרדו רעידות אדמה רבות ועדיין עומדים על תילם.
טבריה המתחדשת טבריה של תחילת הגאולה שהחלה את התחדשותה בשנת 1740, כאשר דאהר אל עומר שליט הגליל מטעם הממשל העותומני, הזמין את רבי חיים אבולעפיה לחדש את הישוב היהודי ובהבטחה שיקים לקהילה היהודית רובע שישמש אותם לפולחן מגורים ומסחר.
מאתיים שמונים שנה אחרי אנו פוגשים את צאצאי המחדשים של היישוב היהודי בטבריה מסתובבים בתוכנו.
טבריה העתיקה שהתחדשה עם הגעתו של רבי חיים אבולעפיה וקהילתו מאיזמיר שבטורקיה.
רבי חיים אבולעפיה הקים את בית הכנסת עץ חיים.
נבקר בבית הכנסת "עץ חיים," ובבית המדרש הצמוד אליו, נראה את המקווה בו טבל רבי חיים אבולעפיה.
בצמוד לבית הכנסת "עץ חיים" ישנו בית כנסת של "המוגרבים," בית הכנסת של חסידות קרלין, וממול נראה את בית הכנסת של חסידות בויאן, כיום מחזיק את המקום שליח חב"ד.
משם נלך אל פנינת הכתר של בתי הכנסת, בית הכנסת של הסניור.
בית הכנסת הסניור הוא בי כנסת עתיק ששרד ללא שינויים או שיפוץ וחידוש מהיום בו הוא נבנה בחצר היהודים בטבריה בשנת התקצ"ט (1839) על ידי רבי חיים שמואל הכהן קונורטי (הרב שכונה 'הסניור'), לאחר שבית הכנסת הקודם חרב כליל ברעידת האדמה של שנת 1837.
בעיר העתיקה ישנם שני מסגדים הסמוכים לבתי הכנסת, מסגד אל בחריה (מסגד הים) שגובל עם בית הכנסת של חסידות קרלין, ו"עץ חיים."
מסגד אל עומריה, המבנה היחיד בטבריה שעומד על תילו משנת 1740, והיה למבנה היחיד ששרד את רעידות האדמה של 1837 ו-1929.

"עץ חיים"

המבנה הראשון שהוקם בטבריה עם חידושו של הישוב היהודי. בית הכנסת הוקם על ידי רבי חיים אבולעפיה בשנת 1740. בית הכנסת נהרס ברעידת האדמה של 1837, נבנה מחדש ונהרס שוב בשיטפון הגדול של 1934, ושוקם באמצע שנות החמישים מהחשש שיהרס על ידי העירייה.

בית הכנסת קרלין

חסידות קרלין

בית הכנסת של חסידות קרלין סטולין ממוקם בסמוך לבית הכנסת עץ חיים, בית הכנסת נבנה לראשונה בשנת 1786. בית הכנסת נהרס ברעידת האדמה של 1837 ונבנה מחדש.

הסניור

בית כנסת עתיק שנוסד בחצר היהודים בטבריה נבנה בשנת 1839 על שרידי בית כנסת שנהרס ברעידת האדמה של 1837 בית הכנסת נבנה על ידי רבי חיים שמואל הכהן קונורטי (הרב 'הסניור') ובית הכנסת נקרא על שמו.

בית כנסת הסניור
בית הכנסת "בית גבריאל"

בית גבריאל

בית הכנסת העתיק של חסידות בויאן ממוקם ברובע היהודי בסמוך לבית הכנסת עץ חיים, בית הכנסת נוסד בשנת 1866 על ידי חסידי רוז'ין - בויאן בטבריה, והוא שימש אותם במשך עשרות שנים בהם חיה בטבריה נציגות נכבדה של חצר חסידית חשובה זו. כיום בית הכנסת משמש כבית חב"ד.

מרכז חכמי טבריה

בית המדרש 'חכמי בטבריה' נמצא במרכזה של העיר העתיקה

הירשמו לסיור ברובע היהודי בטבריה